Prezentacije, okrugli stolovi i tribine

Satnica predavanja, prezentacija, okruglih stolova, tribina, kvizova, radionica i ostalog zabavnog programa može se skinuti ovdje (PDF).

Satnica igraonica može se skinuti ovdje (PDF).

Ovdje je popis prezentacija, okruglih stolova i tribina po danima:

Petak, 23. travnja 2010.

BLOG TURNEJA: PEGAZARI I CABRÓN
Ivana D. Horvatinčić i Irena Rašeta

bijela soba, 19h
Što je to blog-turneja? Kako je tekla? Je li već gotova? Kako se može uključiti u nju? Odgovore na pitanja saznajte u multimedijalnom predstavljanju turneje i knjiga: fantasy romana za mlade Pegazari Ivane D. Horvatinčić i zbirke SF priča Cabrón Irene Rašete.
Autorice također pozivaju na razgovor o novim načinima promocije knjiga. Svi sa dobrim idejama - starim i novim - dobrodošli su ih predstaviti!
Ivana D. Horvatinčić je blogerica, urednica proze u NOSF magazinu, školska psihologica i fanatična obožavateljica Dosjea X. Aktivna je članica udruge SFera, nagrađivana SF spisateljica te predsjednica žirija za dodjelu SFERICA.
Irena Rašeta je vlasnica i glavna urednica NOSF-a, blogerica i stalna suradnica u magazinu
Plan B. Aktivna je članica zagrebačkog društva ljubitelja znanstvene fantastike SFera te organizatorica SFeraKonskog programa.

Subota, 24. travnja 2010.

PROMOCIJA SF AUTORA IZ BIH - PREGLED
Alen Tatić
bijela soba, 12h
Kratko predstavljanje bosansko-hercegovačkih autora koji pišu na temu SF-a, promocija najvažnijih naslova.
Alen Tatić rođen je u Zenici 1984. godine ("Vučko" - kako u Sarajevu popularno zovu ovu generaciju), apsolvent studija komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Talentirana i zanimljiva osoba, Alen je veoma sklon svijetu književnosti i svijetu SF-a, pravi SASFC-ovac.
PITAJTE ZNANSTVENIKA V.2.0
Davor Horvatić
siva soba, 12:30h
LHC je ove godine krenuo efektivno s radom. Crne rupe nas nisu progutale, ali masovna histerija s novinskih stupaca ne jenjava. Ljudi imaju razne komentare, neki se ljute sto se fizičari vesele uspješnom startu potrage za "Božjom" česticom iako je to daleko od istine, neki su u strahu od smaka svijeta, dok drugi su zapravo jako radoznali. LHC traži Higgsov bozon i još puno toga. Na ovoj tribini pokrenuti ćemo pitanja što to sve LHC traži? Zašto je teorija struna još uvijek filozofija? Što je to quantum loop gravity? I najbitnije: da LHC je skraćenica za Large Hadron Collider, a ne za Large Hardon Collider.
Posebna molba: No religion and no perpetuum mobile please :)
Dr. sc. Davor Horvatić je znanstveni novak na Zavodu za teorijsku fiziku zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Trenutno boravi kao postdoc na Fachbereich Theoretische Physik Institut für PhysikKarl-Franzens-Universität u Grazu, Austrija.
Glavno područje njegovog istraživanja je kvantna kromodinamika (teorija jake sile) na konačnim temperaturama i gustoći materije. Pored toga bavi se i fizikom kritičnih fenomena, koja ima veliku važnost u modernoj ekonomiji, fiziologiji i seizmologiji.
U slobodno vrijeme drži popularna predavanja, tako da je čest gost na Festivalu znanosti, Istrakonu, SFeraKonu, Rikonu i Hoykinoj Fotosofiji.
LABORATORIJ FANTASTIKE - ZBIRKA PRIČA POLAZNIKA RADIONICE KREATIVNOG PISANJA
Zoran Krušvar i gosti
bijela soba, 13h
Literarna radionica za djecu i mlade Laboratorij fantastike postoji u Rijeci od 2008. godine. Organiziraju je u zajedničkoj suradnji Gradska knjižnica i udruga mladih Akcija, a voditelj je Zoran Krušvar. Tijekom 2009. godine sabrane su priče polaznika i objavljene kao zbirka. Neki od polaznika objavljivali su radove u fanzinu Eridan, istrakonskoj i sferakonskoj zbirci te osvojili i neke nagrade.
Zoran Krušvar piše koješta, a onda još i tome poučava djecu, na svekoliki užas njihovih roditelja. Blog | Bio1 | Bio2
PREDSTAVLJANJE DOMAĆE PRODUKCIJE
bijela soba, 14h
Predstavit će se: ovogodišnja SFeraKonska zbirka Parasvemir (ur. Tatjana Jambrišak i Darko Vrban), ovogodišnja Istrakonova zbirka Dimenzija tajne (ur. Davor Šišović), novi broj fanzina Eridan (ur. Irena Hartmann), novi broj SFerinog glasila Parsek (ur. Boris Švel) i sve što još uleti od domaćih ...
TRIBINA POSVEĆENA 6. BROJU ČASOPISA UBIQ
Aleksandar Žiljak i Tomislav Šakić
bijela soba, 15h
NOVIJA SRPSKA SF SCENA I PRODUKCIJA
Žarko Milićević i Pavle Zelić

bijela soba, 16h
O SF-u kod Srba: tko radi, što se radi, imaju li išta od toga i zanima li to ikoga. O knjigama, stripovima, filmovima, sajtovima i ostalim zabavnim stvarima na koje bacamo novce.
Žarko Milićević je el presidente Društva ljubitelja fantastike Lazar Komarčić iz Beograda, a u radno vrijeme vijak u izdavačkoj kući TARDIS, koja gura srpski SF.
Pavle Zelić je srpski pisac SF-a, a evo i strip-scenarist, kritičar, itd.
OKRUGLI STOL O DOMAĆOJ PRODUKCIJI I MEĐUNARODNOJ SURADNJI
Moderatori: Davor Šišović i Boris Švel
bijela soba, 17h

Nedjelja, 25. travnja 2010.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE NEBESKI DVORI I ZEMALJSKE VODE - TRAGOVIMA SLAVENSKE MITOLOGIJE
Sanja Lovrenčić, Zvjezdana Jembrih, Lidija Bajuk
siva soba, 17h
Predstavljanje knjige Sanje Lovrenčić (tekst) i Svena Nemeta (ilustracije), nastale na temelju suvremenih etnološko-lingvističkih istraživanja slavenske mitologije. Knjigu će predstaviti Zvjezdana Jembrih, Sanja Lovrenčić će pročitati nekoliko ulomaka, a Lidija Bajuk popratit će predstavljanje izvedbom tradicijskih pjesama u kojima su sačuvani tragovi starih predaja.
Premda utemeljene na znanstvenim spoznajama, priče skupljene u ovoj knjizi ispričane su osobnim, poetskim stilom, u njima se javljaju različiti glasovi koji kao da izranjaju pred čitatelja iz dubine vremena i vode ga svojim životnim putovima. U autorski tekst utkani su i ulomci drevnih narodnih pjesama u kojima se zrcale krhotine zaboravljenih vjerovanja. Knjiga sadrži i originalnu stolnu igru Rusalka koju je osmislio i dizajnirao Sven Nemet.
Biografije: Sanja Lovrenčić, Zvjezdana Jembrih, Lidija Bajuk

0 komentara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vremeplov na SFeraKonu | SFeraKon - [...] Prezentacije, okrugli stolovi i tribine [...]