Izložbe

Izložba radova Domagoja Rapčaka

Domagoj Rapčak rođen je 1986. godine u Vukovaru. Od 1991. godine je živio u Zagrebu kao prognanik, do povratka u rodni grad 2001.

Steampunk Domagoj

Stripom se počinje baviti otprilike u 3. razredu osnovne škole, inspiriran ponajviše Felixom Srećka Puntarića. U 4. razredu osnovne mama ga upisuje u tzv. “Školu stripa”, odnosno tjedne tečaje pod voditeljskom palicom Darka Macana (prvo polugodište) i Mikija Horvatića (drugo polugodište). Mali Domagoj nema pojma tko su ti ljudi u hrvatskom stripu, ali se dobro zabavlja crtajući stripove u dobrom društvu.

Godine 1998. sudjeluje na prvom CRŠ-u kao najmlađi sudionik (i jedini koji nije tuširao svoj strip, već ga predao u olovci), pa mu razdragani organizatori daruju hrpu stripova i plaketu “Mladi lav” (koju će, eto, dobiti još jednom dvije godine kasnije).

Zadnje tri godine svog boravka u Zagrebu pohađa “Školu crtanog filma” u Zagreb-filmu i zabavlja se još više. Tijekom godina sudjeluje u gotovo svim natječajima CRŠ-a, a jednom prilikom dobiva i drugu nagradu, na temu “Kauboji i indijanci”.

Povratkom kući, u Vukovar, upisuje se u gimnaziju, a slijedom okolnosti na kraju upisuje studij engleskog i povijesti pri Filozofskom fakultetu u Osijeku. Odbili su mu mapu na akademiji, pa eto, što će mali … crtat će stripove u slobodno vrijeme, valjda. Trenutačno radi na avanturističkom strip-projektu Vixen Virago … Drž’te fige da ga dovrši što prije. Ili uopće.

Domagojev blog: Doktor Tko
Domagoj na DeviantArtu

Izložba dječjih radova

Već četvrt stoljeća SFera raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu. Najbolje autore, autorice i skupine autora nagrađujemo na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu Svečane skupštine Društva za znanstvenu fanstastiku SFera. Nagrađeni likovni radovi izloženi su na SFeraKonu.

Posebna izložba splitskih i varaždinskih srednjoškolaca

Svoje radove će izložiti:

Sanja Vučinić, Valentino Večerić, Viktorija Novak, Maja Mezga, Martina Andrašek, Mara Koleva, Zlatka Petak, Margareta Kolarek, Saša Kos, Monika Španić, Goran Kovačić, Leda Vujošević, Marko Dragec, Lucija Žuti
(učenici Srednje strukovne škole Varaždin)

Branimir Asanović, Ivana Mihajlović, Tea Filipović, Božena Barač, Petra Orlić, Anđela Galić, Alma Štrkljević, Darija Ikica, Viktorija Novak, Josip Šurlin, Tin Lišteš
(učenici Škole likovnih umjetnosti Split)