Nagrade

Svake godine Društvo SFera dodjeljuje nagrade SFERA za najbolja ostvarenja iz područja SF-a objavljena u Hrvatskoj, te nagrade SFERICE za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu.

Nagrada SFERA

Nagrada SFERA jedina je nacionalna žanrovska nagrada u Hrvatskoj. Nagradu dobivaju najbolja ostvarenja iz područja SF-a (znanstvene fantastike, fantasyja i nadnaravnog horora), po prvi puta objavljena i/ili prikazana u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku u tijeku prethodne kalendarske godine.

Nagradu SFERA utemeljilo je Društvo za znanstvenu fantastiku SFera u svrhu podizanja nivoa kvalitete, te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva te je dodjeljuje kao godišnju nagradu još od 1981. godine.

Ovogodišnji se dobitnici nagrada SFERA mogu pogledati ovdje.

Nagrade će biti uručene na SFeraKonu, na svečanoj skupštini u subotu 24. travnja 2010. u 20 sati.

Više o samoj nagradi, postupku žiriranja i kategorijama za dodjelu nagrade pogledajte ovdje.

SFERICE

Već četvrt stoljeća Društvo SFera raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu.

Ove je godine na natječaj pristiglo ukupno 378 literarnih radova (iz 88 škola iz 54 grada/mjesta) i 1284 likovna rada (iz 95 škola iz 63 grada/mjesta).

Ovogodišnji se dobitnici SFERICA mogu pogledati ovdje.

Nagrade će biti uručene na SFeraKonu, na svečanoj skupštini u subotu 24. travnja 2010. u 20 sati.

Najbolji likovni radovi bit će izloženi na SFeraKonu, a najbolji literarni radovi objavljeni u posebnom izdanju SFerinog glasila Parsek.

Upute za preuzimanje SFERICA

Po dolasku svi nagrađeni neka se jave isključivo Ivani D. Horvatinčić na prijemnom desku SFeraKona najkasnije do 18:00 sati u subotu. Čeka ih besplatna ulaznica i nagrada. SFeraKon se odvija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb (ulaz s Vukovarske).

Oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati dodjeli nagrada, primit će ih poštom na adresu škole nakon završene konvencije.

Kontakt:

Ivana D. Horvatinčić
Mob: 091 275 30 09
Mail: natjecaj (at) sfera.hr