Šoping na SFeraKonu (a nisu knjige!)

Čuli smo prošle godine prigovor da se na SFeraKonu nema ništa drugo za kupiti osim knjiga. Premda većina nas u organizaciji u tome ne vidi ništa loše (mi jako volimo knjige!), ove godine ćemo, osim tradicionalnog sajma knjiga, šopingholičarima ponuditi i druge proizvode na koje će (ponuđači se nadaju) potrošiti puno love. Pa ćete tako moći kupiti i: kostime, nakit i steampunk drangulije!

Tajana Štasni

Tajana i kostim kraljice Amidale

Tajana Štasni, jedina kreatorica žanrovskih kostima u Hrvatskoj i dobitnica Povelje SFERA 2000. godine za Poseban doprinos SFeraKonu, opet će oduševiti sve goste konvencije.

Tajana će ovaj put na svom štandu po popularnim cijenama (od 50,00 kn na dalje) ponuditi na prodaju ili trajno iznajmljivanje jedan dio svojih legendarnih kostima, dijelova opreme i SF ukrasa/detalja. Njezini su modeli vjerne replike kostima iz SF klasika, primjerice iz filmova Ratovi zvijezda, Alien, Predator, Zvjezdane staze, Gospodar prstenova …

Svoje modele je čak u više navrata posuđivala za nastupe renesansnom ansamblu Vatroslav Lisinski, a viteške tunike i plašteve Redu Srebrnog Zmaja. Neke od njezinih kostima, mada ih sigurno skoro sve znate, možete vidjeti ovdje.

Popis ponuđenih kostima i SF-ukrasa s aktualnim cijenama objavit ćemo neposredno prije početka SFeraKona.

Pinkeye

Pinkeyin Galaxy Cruiser

I ove godine ćemo na SFeraKonu moći vidjeti Pinkeye i njezin uvrnuti nakit, kojeg izrađuje od “fima i inih stvari”. Pinkeyein nakit možete razgledati na njezinom blogu i službenoj stranici.

Mental Design

Za jedan posebno slastan štand pobrinut će se zagrebački umjetnik, Ivan Mavrović koji će predstaviti svoje stempunkovske kreacije te ih ponuditi na prodaju

Steampunk vilin-konjic

Ivan je završio Srednju školu za umjetnost i obrt na odjelu za metalni dizajn, gdje je naučio razne tehnike i mogućnosti modeliranja metala. Koristi različite prirodne materijale (drvo, koža, kamen, staklo, bakar, mesing i srebro) koje kombinira s recikliranim predmetima. Sviđa mu se spajanje novog i starog; starih mehanizama i moderne tehnike te mogućnost eksperimentiranja s tehnologijom na maštovit i kreativan način.

Bacite oko na njegov blog Mental Design i pogledajte fenomenalnu kolekciju pravih malih umjetničkih djela. Sooooo steamy and hot!!!

Be Sociable, Share!

Komentiraj