Ovaj vikend žiriji vijećaju

U subotu se sastaje žiri za dodjelu nagrade SFERA, a u nedjelju žiri za dodjelu SFERICA, nagrada najboljim likovnim i literarnim radovima djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu. Rezultati i za jedne i za druge bit će poznati u ponedjeljak 12. travnja 2010. godine.

"Pepeljara"

Godišnju nagradu SFERA dodijeljuje Društvo za znanstvenu fantastiku SFera od 1981. godine. Nagrada SFERA jedina je nacionalna žanrovska nagrada u Hrvatskoj, a dobivaju je najbolja ostvarenja iz područja SF-a (znanstvene fantastike, fantasyja i nadnaravnog horora), po prvi puta objavljena i/ili prikazana u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku u toku prethodne kalendarske godine. Tko su sve dobitnici nagrade SFERA do sada, pogledajte ovdje.

Već četvrt stoljeća Društvo SFera organizira godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu. Najbolje autore, autorice i skupine autora nagrađujemo na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu Svečane skupštine Društva za znanstvenu fanstastiku SFera, koja je tradicionalno središnji događaj konvencije SFeraKon. Ujedno su najbolji likovni radovi prikazani na izložbi u sklopu konvencije, a najbolji literarni radovi bit će objavljeni u službenom glasilu SFere, Parseku.

Dodjela nagrada održat će se u glavnoj dvorani FER-a, u subotu 24. travnja s početkom u 20 sati. Prvo se dodjeljuju SFERICE, a zatim na red dolaze nagrade SFERA. Autori nagrađeni SFEROM primaju plaketu Društva za znanstvenu fantastiku SFera, a posebnu pločicu sa svojim imenom, nazivom djela i godinom lijepe na skulpturu SFERA, tzv. “Pepeljaru”. Dobitni SFERICA primaju diplomu i poklon pakete pokrovitelja.