Odaberite predavanje Davora Horvatića i budite nagrađeni!

Davor Horvatić

SFeraKonski (i čak općekonvencijski) selebriti Davor Horvatić, i ove će nas godine počastiti svojim gostovanjem i uvijek zanimljivim predavanjem iz područja … ‘ajmo reći fizike, jer ono o čemu Davor predaje obično govori o svemu živom i neživom i jednostavno je nemoguće ograničiti se na samo jedno polje znanosti. A za ovaj SFeraKon vi imate mogućnosti odabrati temu Davorova predavanja i pritom još osvojiti i nagradu!

Davor je ponudio nekoliko tema, a vi birajte. A ako želite sudjelovati i u nagradnoj igri, ostavite svoje ime i prezime i mail adresu, kako bismo vam se mogli kasnije javiti ako osvojite nagradu. Jednom nasumce odabranom sudioniku ankete poklonit ćemo besplatnu kotizaciju za sva tri dana trajanja konvencije. Dakle, dobro promislite, kliknite na vaš odabir, ostavite svoje podatke i držite fige :)

Anketa: Koje biste predavanje željeli slušati na SFeraKonu?

Glasovanje je završeno. Rezultate i dobitnika jedne besplatne kotizacije pogledajte ovdje

Osim što će održati predavanje po vašem izboru, Davor će i ove godine na SFeraKonu održati tribinu Pitaj znanstvenika, pa možete već sada početi zapisivati pitanja koja ćete mu postaviti.

A za one koji slučajno ne znaju (zar ima takvih?!?) …

Dr. sc. Davor Horvatić je znanstveni novak na Zavodu za teorijsku fiziku zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Trenutno boravi u Austriji kao postdoc na Fachbereich Theoretische Physik Institut für PhysikKarl-Franzens-Universität u Grazu. Glavno područje istraživanja je kvantna kromodinamika (teorija jake sile) na konačnim temperaturama i gustoći materije. Pored toga bavi se i fizikom kritičnih fenomena, koja ima veliku važnost u modernoj ekonomiji, fiziologiji i sezmologiji. U slobodno vrijeme drži popularna predavanja tako da je čest gost na Festivalu znanosti, Istrakonu, SFeraKonu, Rikonu i Hoykinoj Fotosofiji.