Novi Plan B na kioscima

Ovaj je vikend izašao novi broj magazina Plan B, jednog od medijskih pokrovitelja SFeraKona. Volimo Plan B jer redovito donosi zanimljive članke SF tematike, a tako je i u ovom 31. broju.

Svi koji žele pogledati presjek fikcionalnih izvanzemaljaca (od ET-a i Na’via iz Avatara, preko izvanzemaljaca iz Ratova zvijezda i Distrikta 9, sve do likova iz djela Tarkovskog i Stanisława Lema) svakako bi trebali pročitati članak Vanzemaljci. Konačno na jednom mjestu možete vidjeti kako oni izgledaju, gdje obitavaju i što im od klope smijete ponijeti kad im idete u goste.

Novi broj magazina Plan B

Irena Rašeta, organizatorica SFeraKonskog programa i stalna suradnica u Planu B, u ovom broju predstavlju SF knjigu mjeseca: hrvatski prijevod fenomenalnog romana Good Omens (Dobri predznaci) Terryja Pretchetta i Neila Gaimana, u izdanju Zagrebačke naklade.

S obzirom da se 22. travnja obilježava jubilarni 40. Dan planete Zemlje, Irena je objavila TOP 10 ekoloških SF romana. Otkrit ću vam da se na zadnjem mjestu nalazi Varleyev Millennium.

U Planu B ćete naići i zanimljiv članak o Hrvatskom autu budućnosti – domaćem električnom autu, predstavljenom ove godine na Ženevskom sajmu automobila.

Kompletan  sadržaj možete provjeriti ovdje, a na kiosku vas željno očekuje vaš primjerak Plana B!