Mitološki toponimi i hidronimi

Zanima vas slavenska mitologija i želite naučiti nešto novo? Poznajete predavača (dr.sc. Tomu Vinšćaka) i volite njegova predavanja? Tražite inspiraciju za svoju novu priču – bez obzira što ste već iskusan pisac glagoljaškog fantasyja? Ako ste dali pozitivan odogovor na samo jedno od ovih pitanja – morate nas posjetiti! Nudimo vrlo zanimljivo predavanje, kojim zaokružujemo ovogodišnju mitološku tematiku SFeraKona.

Gromoviti znaci - Perunovi simboli

Dr.sc. Tomo Vinšćak, docent na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, voditelj je projekta Sakralna interpretacija krajobraza, čije će rezultate istraživanja prezentirati u svom izlaganju. Što je to tročlana struktura najviše svetosti te kako se kult svetih mjesta prenio i na kršćansku duhovnost i svetost, saznat ćete upravo na ovom predavanju.

O svom istraživačkom radu dr. sc. Tomo Vinšćak održao je cijeli niz javnih predavanja u zemlji i inozemstvu, te objavio do sada 17 znanstvenih radova, dvije knjige, 12 stručnih radova, kao i cijeli niz znanstveno popularnih članaka. Iznimna nam je čast najaviti ga kao SFeraKonskog gosta.