Malo prošlosti, malo budućnosti

U tijeku je biranje predavanja Korada Korlevića (sudjelujte u anketi i možete osvojiti nagradu!), a na isti smo način odabrali predavanje Davora Horvatića, koji će ove godine pričati na temu Kvantno samoubojstvo i besmrtnost. A za to vrijeme polako stižu prijavnice drugih predavanja i u skladu s ovogodišnjom retro temom, malo govore o budućnosti, a malo o prošlosti.

Malo prošlosti, malo budućnosti

Malo prošlosti, malo budućnosti

Milena Benini će nam tako spojiti steampunk i ovih dana sveprisutan iPad u predavanje o ideologiji prčkanja. Marko Fančović obratit će se svim dječacima oba spola od 11 do 111 godina i otkriti nam sve što trebamo znati o space operi. A Dorian Celcer, predsjednik riječke Udruge 3. zmaj i glavni organizator Rikona, održat će dva predavanja: jedno o Georgesu Meliesu, a drugo o putu do singularnosti.

Osim ovih potvrđenih predavanja, imamo i prijavnice za dva predstavljanja knjiga. Zoran Krušvar dovodi mlade nade iz svog Laboratorija fantastike, literarne radionice za djecu i mlade koja se odvija u Rijeci, i oni će zajednički predstaviti zbirku priča polaznika te radionice.

Na drugom predstavljanju nastupit će tri dame: Sanja Lovrenčić, Zvjezdana Jembrih i Lidija Bajuk, a uz čitanje odlomaka i izvođenje tradicijskih pjesama, predstavit će knjigu Nebeski dvori i zemaljske vode – tragovima slavenske mitologije.

Pratite nas i dalje jer tek sad počinjemo punom parom :)

Be Sociable, Share!

Komentiraj