Dodijeljene nagrade SFERA i SFERICE

Jučer su objavljeni dobitnici nagrada SFERA, a danas službeno objavljujemo i dobitnike dječjih nagrada, tzv. SFERICA. I jednim i drugim dobitnicima nagrade će biti uručene na SFeraKonu, na svečanoj skupštini u subotu 24. travnja 2010. u 20 sati.

Nagradu SFERA utemeljilo je Društvo za znanstvenu fantastiku SFera u svrhu podizanja nivoa kvalitete, te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva te je dodjeljuje kao godišnju nagradu još od 1981. godine. Ovogodišnji se dobitnici nagrade SFERA mogu vidjeti ovdje, a skoknite ovamo pogledati tko su sve bili dobitnici prijašnjih godina.

Na natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu, koji SFera raspisuje već četvrt stoljeća, ove je godine pristiglo ukupno 378 literarnih radova (iz 88 škola iz 54 grada/mjesta) i 1284 likovna rada (iz 95 škola iz 63 grada/mjesta). Popis nagrađenih SFERICAMA nalazi se ovdje.

Osim što će moći prisustvovati dodjeli nagrada, posjetitelji SFeraKona moći će razgledati izložbu najboljih likovnih radova pristiglih na dječji natječaj.

Više o nagradama SFERA i SFERICAMA pročitajte ovdje.

Be Sociable, Share!

Komentiraj